Šansa za sakupljače otpada u Bujanovcu da ozvaniče svoj posao

Bujanovac,17. avgust 2021. (Foto arhiva) – Neformalni sakupljači otpada na teritoriji opštine Bujanovac imaće priliku da dođu do zaposlenja kroz projekat lokalne samouprave i organizacije Help “Smanjenje plastičnog otpada i povećanje količine reciklažnog materijala u proizvodnom procesu uz poboljšanje mogućnosti zapošljavanja”, poručuju nadležni iz Opštine

Memorandum o razumevanju kojim se bliže definišu uslovi saradnje, potpisan je između opštine Bujanovac i nevladine organizacije “Help”, dok čitav projekat u vrednosti od 261.888 eura finansira Nemačka vlada

Cilj projekta je stvaranje legalnih mogućnosti zapošljavanja za marginalizovane sakupljače otpada i njihovo povezivanje sa reciklažnim kompanijama iz Srbije, uz istovremeno podizanje svesti o plastičnom otpadu.

– Za našu opštinu ovaj projekat je dobar ne samo što će uposliti i rešiti egzistencijalni problem porodica ljudi koji se bave sakupljanjem plastičnog otpada, već će nam i grad biti čistiji, navodi Sali Salihi, šef kabineta predsednika opštine.

Projekat će trajati 16 meseci i omogućiće neformalnim sakupljačima otpada iz osetljivih grupa da se zaposle u malom ili srednjem preduzeću za reciklažu.

-Prema projektu, predviđeno je opremanje, stručno osposobljavanje i zapošljavanje najmanje pet osoba iz osetljivih grupa, a po kom kriterijumu će se vršiti odabir i zapošljavanje biće precizirano u nekoj od kasnijih faza projekta, kaže Salihi.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *