Direktor JP Komunalac: Za poplave u centru grada krivi građani (video)

Piše D.Stošić

Ruždi Halili

Bujanovac, 27. avgust 2021. “Građani su krivi jer bacaju svakakav otpad u odvod posle čega dođe do zapušenja i zadržavanja vode”, kaže direktor JP Komunalac Ruždi Halili posle još jedne poplave u centru Bujanovca.

– Odvod je upravo na tom potezu očišćen pre dva meseca i nezavisno od toga da li pada kiša ili ne, ali ljudi bacaju papire i svakakav drugi otpad i onda se odvodi zapušuju – kaže Halili.

Kiša koja je pre dva dana pala u Bujanovcu izazavala je zadržavanje vode kod Muzičke škole čime je saobraćaj i za automobile, ali i pešake bio otežan, što je višegodišnji problem, o čemu su Bujanovačke već pisale.

-Imamo redovno održavanje odvoda, čišćenje fekalne stanice i vađenje tvrdih materijala, uz svakodnevnu kontrolu pumpi – ističe Haili.

On je ranije za naš portal rekao da do poplava dolazi zbog neispravnih pumpi za kanalizaciju, pojasnivši da se na tom potezu duž glavne ulice atmosferske vode slivaju u kanalizacionu mrežu.

Nešto manje od godinu dana od asfaltiranja ulice na tom potezu i popravke kolektora, odnosno pumpi za otpadne vode, slika kod Muzičke škole posle malo jače kiše, nije nimalo drugačija.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *