Ministarstvo: Srednjoškolci u Preševu od 1. septembra na kombinovanu nastavu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 27. avgust 2021. Srednje škole u Preševu (Tehnička škola „Preševo“ i Gimnazija „Skenderbeg“) će od 1. septembra morati da organizuju kombinovanu nastavu – na daljinu i u školskim učionicama, zbog trenutne epidemiološke situacije u ovoj opštini.

Kombinovana nastava za srednjoškolce obavezna je u još 14 lokalnih samouprava u zemlji, među kojima, osim Preševa, nema nijedne iz Pčinjskog okruga.

Ovu odluku doneo je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, koji je osnovao Krizni štab, saopšteno je u petak iz Ministarstva prosvete.

Jedina lokalna samouprava u kojoj će se primenjivati samo onlajn nastava u svim srednjim školama je Tutin.

U saopštenju se navodi da će sve ostale osnovne i srednje škole primenjivati prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Iz ministarstva naglašavaju da učenici koji imaju koronavirus ili koji su bliski kontakti nekoga ko ima virus, do isteka perioda karantina, u skladu sa stručno-metodološkim upustvom, ne počinju sa nastavom prvog septembra 2021. godine.

Bujanovačke su u četvrtak javile da će način na koji će škole organizovati nastavu u danima posle 1. septembra određivati lokalne samouprave na osnovu aktuelne epidemiološke situacije.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *