Haradinaj pozvao Ramu da legalizuje marihuanu u Albaniji

Bujanovac, Priština, 29. avgust 2021.- Predsednik Alijanse za budućnost Kosova i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj pozvao je premijera Albanije Edija Ramu da donese zakon za legalizaciju kanabisa, prenosi Ljajmi.

Kako smatra Haradinaj, kanabis je jedan od problema Albanije, a rešenje, po njemu je – legalizacija.

„Mislio sam da je veoma važno legalizovati narkotike u Albaniji, posebno one koji se sade, kao kanabis. Za to je potrebna hrabrost. Legalizujte. Napravite zakon za njihovo uzgajanje. Severna Makedonija je to učinila, koriste je za lekove. I drugi su to učinili. Hajde da uklonimo nas Albance sa njihove mape na kojoj smo zemlja narkotika. Zakon, transparentnost, budžet. Možda bismo očistili svoje ime kao Albanci“, rekao je Haradinaj u intervjuu za „ABC“.

Pojašnjavajući svoj stav, Haradinaj je dodao:

„Ne kažem posadite kanabis kao pasulj, već bi trebalo da postoji pokriće, određeni privredni sektor u skladu sa zakonom“, prenosi Kosovoonline.

Haradinaj je rekao da ne treba drugima ostavljati teme koje se zloupotrebljavaju protiv Kosova i Albanije, dok se oni pretvaraju da ne postoje i da se iz te situacije može izaći samo uz zakonski odgovor.

Govoreći o odnosima sa Edijem Ramom, Haradinaj je naveo da je on „njegov brat i da će to uvek biti“, ali da čak i sa bratom postoje slučajevi kada se ne slažete.

Kako je naveo, ni Kosovo ni Albanija neće postati draži Merkelovoj ili Makronu ako bacaju kamenje na nekoga u regionu.

„Ako Albanci uživaju u međusobnoj nesreći, to je bolna logika“, rekao je on




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *