Kosovski poslanik: Kosovo obara rekorde u smrtnosti od korone, a Kurti „drži predavanje“ EU

Bujanovac, Priština, 2. septembar 2021. Nastup kosovskog premijera Albina Kurtija na  forumu na Bledu izazvao je kritike u kosovskoj janosti, a posebno se izdvaja poslanik Demokratske partije Kosova Ardian Kastrati koji kaže da je Kurti ispao smešan jer je kao predsednik najsiromašnije zemlje držao predavanja predstavnicima Evropske unije.

„Zamislite kako se osećaju predstavnici Evropske unije kada predavanje o proširenju i integraciji EU drži premijer najsiromašnije zemlje prisutne za stolom. Zamislite kako se osećaju te diplomate kada vam predavanje održi premijer čija zemlja beleži rekorde u broju smrtnih slučajeva od koronavirusa i gde je najmanja stopa vakcinacije. Naravno, neki se na Balkanu cinično smeju, a drugi osećaju da ih Kurti ismeva“, napisao je Kastrati, na Fejsbuku, prenosi Kosovo onlajn.

On je dodao da je Kurti ranije za svaki problem koji ima optuživao opoziciju, ali da sada to ne može, jer problem sa pandemijom koronavirusa traje godinu dana.

„Teško pustom narodu! Smrt im svaki dan kuca na vrata dok nema vakcine ili zakazanog termina, a ‘pametni’ premijer drži predavanja zapadu. Ranije je za svaki problem u ovoj zemlji u prethodnih 20 godina rekao da je opozicija kriva. Ne bi nas iznenadilo da jednoga dana izađe i kaže da su Veseli i Tači umešali svoje prste u  laboratoriji u Vuhanu odakle je kovid eksplodirao“, zaključio je Kastrati.

Kurti je na forumu na Bledu tražio da zemlje Zapadnog Balkana sarađuju u postizanju sporazuma SEFTA.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *