Zavetnici ponovo protiv Mustafe, sada zbog himne

Bujanovac, 2. septembar 2021. Na inicijativu šefa Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmija Mustafe da se u školama u Bujanovcu i Preševu, u kojima se nastava odvija na albanskom jeziku, ne intonira himna Srbije  na početku školske godine reagovali su “Zavetnici” ocenjujući da Mustafa ovim gestom pokazuje duboko nepoštovanje države čiji je punopravni građanin.

Saopštenje Okružnog odbora Srpske stranke “Zavetnici” u Vranju prenosimo u celosti:

Gospodin Mustafa se ne bavi temama iz okvira nadležnosti NSA, koje su precizno definisane, a tiču se obrazovanja, kulture, informisanja i prava na upotrebu jezika i pisma, već se u dužem periodu bavi isključivo politikom!

Njegov poziv da se u Srbiji ne intonira himna Srbije pokazuje duboko nepoštovanje države čiji je punopravni građanin!

Podsećamo da Nacionalni savet Albanaca finansira Republika Srbija sa 10 miliona dinara godišnje, a gospodin Mustafa mesečno prihoduje 120.000 dinara iz budžeta Srbije.

Dakle, koristi sva prava i benefite, ali ne ispunjava obaveze, pa čak iskazuje nepoštovanje prema simbolima Srbije i poziva svoje sunarodnike da ih ignorišu.

Ovakav poziv u bilo kojoj demokratskoj i uređenoj državi bi bio najoštrije sankcionisan, dok je u Srbiji prošao bez ikakve reakcije!

Nije nam jasno šta radi Koordinaciono telo za jug Srbije?

Preporučujemo gospodinu Mustafi da svoje političke ambicije ostvaruje preko stranke kojoj pripada, a da Nacionalni savet Albanaca, na čijem je čelu, ne zloupotrebljava u političke svrhe, već da radi na poboljšanju obrazovanja, kulture i informisanja pripadnika albanske zajednice u Preševu i Bujanovcu.

Srpska stranka “Zavetnici” čestita početak školske godine svim učenicima u Vranjskom okrugu sa željom da vredno uče i poštuju državu u kojoj žive.

Saopštenje potpisuje predsednik Okružnog odbora Dragan Nikolić.




One thought on “Zavetnici ponovo protiv Mustafe, sada zbog himne

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *