Braća Dabetić novi treneri rukometaša BSK

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 3. septembar 2021. Rukometaše bujanovačkog BSK-a od ove sezone će sa klupe predvoditi braća Ivan i Predrag Dabetić,  igračke legende kluba u njegovim najslavnijim danima,kada se u Bujanovcu igrao superligaški rukomet.

Ivan se u BSK vraća kao glavni trener, a mlađi Dabetić će biti pomoćni.

Kako je novi šef struke RK BSK rekao Bujanovačkim, želja da se pomogne klubu je glavni motiv za povratak.

-Trenutna situacija u klubu je katastrofalna, pre svega na finansijskom planu. Brat i ja želimo da pomognemo, makar da pokušamo da vratimo klub na one stare staze uspeha pa smo prihvatili poziv predsednika Zorana Miloševića – kaže Ivan Dabetić.

On je na mestu glavnog trenera nasledio Ivana Dobardžijeva.

Igrački kadar će u predstojećoj sezoni činiti, kako kaže Dabetić, isključivo igrači iz Bujanovca.

-Oslonićemo se na ono što imamo, dakle domaći igrači, uglavnom mladi. Planiramo da pokrenemo rad sa mlađim selekcijama, da pokrenemo školu rukometa, da praktično krenemo „od prvog razreda“ sa klubom – najavljuje on.

Dabetići nemaju puno vremena da pripreme tim za predstojeću sezonu u Prvoj ligi Istok – grupa B, koja počinje 19. septembra.

-Ove nedelje smo počeli da radimo sa ekipom, a sezona počinje već za dve nedelje, koliko je to malo vremena znaju oni koji su se malo ozbiljnije bavili sportom. Ne tražimo alibi, spremni smo i da žrtvujemo ovu sezonu, ali da klub konsolidujemo, napravimo neku osnovu, a onda će doći i rezultati – zaključuje novi trener.

Prošlu sezonu BSK je završio na poslednjem mestu sa samo jednom pobedom u 16 mečeva.

Klub je ostao u ligi zahvaljujući odustajanju od takmičenja nekoliko drugih ekipa.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *