Nastavlja se dijalog Beograda i Prištine

Bujanovac, 7. septembar 2021. (foto Predsedništvo Srbije) – Nova, dvodnevna, runda dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača, počinje danas u Briselu pod pokroviteljstvom Evropske unije

Portparol EU Peter Stano najavio je da će dva dana tehničkih razgovora biti posvećeni „trenutno otvorenim pitanjima i sledećim koracima u dijalogu“, prenosi Kosovo onlajn.

Kako je planirano, delegacije Beograda i Prištine danas se odvojeno sastaju sa predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčkom, a sutra sledi trilateralni sastanak Beograd-Priština-EU. Delegaciju Beograda predvodi Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, a prištinsku Besnik Bisljimi, potpredsednik kosovske vlade za evropske integracije, razvoj i dijalog.

Portparol kosovske Vlade Perparim Krieziu juče je izjavio da će delegacija Kosova u Briselu na sastanku sa predstavnicima EU razgovarati o primeni postignutih sporazuma o energetici, registarskim tablicama i o nestalima, a da će na trilateralnom sastanku tema biti pitanje nestalih, jer je „samo o njoj postignuta saglasnost“.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *