Simo Spasić novinaru Južnih vesti pretio nabijanjem na kolac

Bujanovac, Niš, 8. septembar 2021. (foto youtube) –  Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora KiM, nastavio je da šalje preteće i uvredljive SMS poruke novinaru „Južnih vesti“ Aleksandru Stankovu, iako su policajci od njega uzeli izjavu zbog ranijih pretnji i upozorili ga da to više ne radi.

Spasić u porukama najčešće psuje i vređa, ali je opet pisao kako treba “na kolac” i sebe izjednačio sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji su, tvrdi, takođe napadani, pišu Južne vesti.

Ni prijavljene pretnje, ni upozorenje policije nisu sprečile Spasića da nastavi da šalje poruke novinaru.

U SMS-ovima koji su stigli nakon prijavljivanja Spasić je revoltiran jer je ceo slučaj završio u policiji i tužilaštvu, pa zato poruke obiluju psovkama i uvredama.

Pored novinara, vređa i tužilaštvo i policiju koje etiketira kao “žute”, a traži i zabranu Južnih vesti koje naziva “nacistima”.

Ovo vidi kao napad na njega, pa se zato izjednačava sa gradonačelnicom Niša i predsednikom Srbije.

“PI*** JEDNA DJILASOVA BAGRO OPET ME TUZIKAS U POLICIJI,GNJIDO PLACENICKA SVI VI IZ JUZNE VESTI STE ZLO SRBIJE UCK LOBISTI I DJILASOVA BAGRA.MOJ KU*** CE TE PONOVO DOCI NA VLAST. NAPADATE GRADONACELNICU NISA SOTIROVSKI JER NAM JE DALA PROSTORIJU ZA SPOMEN SOBU“KOSMETSKE ZRTVE-JUNACI OTADZBINE-HEROJI KOSARA“ PRETITE NAPADATE PREDSEDNIKA SRBIJE I NJEGOVU DECU A MENE TUZITE U POLICIJI PU-NIS KOJI SU UNISTILI MOJ ZIVOT BUDUCNOST MOJOJ DECI OD 3.JANUAR 2009,AL ZUTA BAGRA VISE NIJE NA VLAST SADA SU PATRIOTE,NECE VAM POMOCI VAS IZ JUZNE VESTI TREBA ZABRANITI JER STE NACISTI”, piše Spasić.

Dan kasnije je, ničim izazvan, uvrede ponovo zamenio pretnjama.

“VAS STRANE PLACENIKE IZ N1 NOVAssDIVIZION DANAS NIN VREME.JUZNE VESTI TREBA NABITI NA KOLAC JER RUSITE DRZAVU SRBIJU A BOGATITE SE NA KOSTIJU SRBA”, napisao je Spasić.

Sve poruke su prijavljene policiji i Višem javnom tužilaštvu u Nišu gde je rečeno da je Spasić dodatno upozoren da više ne šalje poruke novinaru.

Tužilaštvo je već pokrenulo proces zbog svega što se dešavalo u prethodnih nekoliko meseci i slučaj okarakterisalo kao krivično delo proganjanje.

Spasić je sa novinarom počeo da komunicira nakon što je Grad Niš njegovom udruženju dodelio kancelarije u centru.

Sve je eskaliralo pretećom porukom u kojoj šalje “na kolac” i žali što neko od porodice novinara nije ubijen.

Zbog pretnji i višemesečnog uznemiravanja, sa kojim je Simo Spasić nastavio i nakon što ga je novinar Južnih vesti prijavio, oglasila se mreža SafeJournalists koju čine brojna novinarska udruženja sa prostora bivše Jugoslavije, koja su poruke slane putem SMS-a, okarakterisala kao opasne pretnje zbog čega traže brzu reakciju nadležnih.

Kako navode, SJ će obavestiti sve relevantne domaće i međunarodne aktere o ovom slučaju i ističu da je svaki napad na novinare napad na javni interes, demokratiju i prava svih građana.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *