Srednje škole u Vranju i Preševu prelaze na onlajn nastavu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 10. septembar 2021. Srednjoškolci u Vranju i Preševu od ponedeljka (13. septembar) prelaze na kompletnu onlajn nastavu zbog situacije sa korona virusom u ovim gradovima.

Istovremeno, nastava za učenike sedmog i osmog razreda osnovnih škola u ovim mestima će se odvijati kombinovano.

Naš portal je ranije danas javio da je u srednjim školama u bujanovačkoj opštini epidemiološka situacija mirna.

Odluka o promeni modela nastave obuhvata 40 lokalnih samouprava u Srbiji, među kojima su samo Vranje i Preševo u Pčinjskom okrugu.

Srednje škole u Preševu su od 1. septembra radile po kombinovanom modelu.

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete u petak, odluka je doneo Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, koji je formiran od strane Kriznog štaba.

-Tim je doneo odluku o neophodnosti upotrebe zaštitnih maski za sve zaposlene, uključujući i osobe koje su potpuno vakcinisane protiv COVID-19 i osobe koje su preležale COVID-19. Preporučuje se upotreba zaštitnih maski za sve učenike i sve vreme boravka u školi. Izuzetno, kada učenik iz zdravstvenih razloga ne može da nosi masku zbog kontraindikacija, koje su potvrđene stručnim mišljenjem lekara specijaliste odgovarajuće grane medicine, potrebno je organizovati rad tako da ovaj učenik boravi u školskom prostoru bez maske, pri čemu je potrebno povećati fizičku distancu sa drugim učenicima i zaposlenima i pojačati primenu svih mera zaštite (deznifekcija ruku, čišćenje i dezinfekcija nastavnih sredstava i prostora). Ovaj izuzetak moguće je  primeniti na zahtev roditelja i isključivo uz priloženo mišljenje lekara specijaliste odgovarajuće grane medicine i to po pravilu u školi za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom – navodi se u saopštenju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *