Inspekcije ponovo u akciji: Kazne za nenošenje maske

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 14. septembar 2021. (foto arhiva) – Zbog nenošenja zaštitnih maski četvorici konobara u bujanovačkim restoranima Komunalna inspekcija podnela je perkršajne prijave tokom vikenda, rekao je za Bujanovačke Metin Ramizi načelnik odeljenja za inspekcijske poslove.

U akciji kontrole poštovanja kovid mera u ugostiteljskim objektima, prevenstveno restoranima, učestvovale su službe lokalne Komunalne i republičke Tržišne inspekcije.

Prema rečima načelnika Ramizija, inspekcije su delovale i savetodavno preporučivši vlasnicima objekata mere za otklanjanje uočenih nepravilnosti.

– Vlasnicima restorana smo uputili i rešenja sa preporukama o ispravljanju propusta i nedostataka uočenih na licu mesta kako bi oni te nepravilnosti otklonili – kaže Ramizi.

Dodaje da se mere uglavnom poštuju i da nije bilo većih kršenja istih pa u ovoj akciji nije izrečena nijedna mera zabrane korišćenja i upotrebe prostorija za svadbe.

Objasnio je za Bujanovačke da će se naredna kontrola ugostiteljskih objekata vršiti po nalogu opštinskog Štaba za vanredne situacije i odluke Kriznog štaba.

Inače, proteklog vikenda je na nivou cele zemlje  sprovedena pojačana kontrola poštovanja mera na veseljima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *