Samo 120 radnika „Geoksa“ ponovo radi

Bujanovac, 15. septembar 2021. –  Iako su iz državnog vrha najavili da će turska kompanija “Teklas” odmah zaposliti najmanje 250 od 1.000 bivših radnika “Geoksa” koji su ostali bez posla nakon zatvaranja ove fabrike u Vranju,  posao je do sada dobilo samo 120 radnika. U isto vreme direktor fabrike “Teklas” u Vladičinom Hanu podneo je ostavku.

Od  bivših radnika “Geoksa”120 obućara je prekvalifikovano za potrebe auto-industrije, odnosno rad u “Teklasu”, dok pojedini radnici ili nisu bili zainteresovani za radno mesto ili nisu prošli intervju za posao, javljaju Južne vesti.

– Svi koji smo zaposleni bićemo na obuci naredna tri meseca, počevši od septembra – rekla je jedna bivša radnica  “Geoksa”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom obilaska fabrike “Teklas” u Vladičinom Hanu najavio da će u ovom pogonu odmah biti zaposleno najmanje 250 nekadašnjih radnika fabrike “Geoks”, a do marta još 500 njih.

U međuvremenu, generalni direktor “Teklasa” Erdzan Alinmaz, u utorak je podneo ostavku iz za sada nepoznatog razloga, a radnici spekulišu da je zbog pritiska oko zapošljavanja bivših radnika “Geoksa”.

Vučić je najavljivao svoju septembarsku posetu Vranju nekoliko puta, rekavši da će do tada imati rešenje za preko 80 odsto radnika “Geoksa”, jer država pregovara sa jednom turskom i tri nemačke kompanije, kao i da će posetu iskoristiti da razgovara sa lokalnim privrednicima koji žele da prošire proizvodnju i uposle radnike.

Vučićev dolazak u Vranje je bio planiran za danas (15.septembar), a u Opštini je pravljen spisak radnika koji će lično sa njim razgovarati, međutim do danas ih niko nije pozvao da potvrdi njegov dolazak.

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *