Dalibor Kostić Grla: Nisam član SPS, Tončev mi nije namestio 750.000 na konkursu njegovog ministarstva

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 16. septembar 2021. – Bujanovačko udruženje “Sveti Apostoli Petar i Pavle”, čiji zastupnik je Dalibor Kostić, dobilo je 750.000 dinara na konkursu ministarstva koje vodi Novica Tončev iz Socijalističke partije Srbije (SPS), na čijoj izbornoj listi je bio Kostić na prošlim lokalnim izborima u Bujanovcu.

Kostić je za Bujanovačke negirao da je udruženje koje vodi dobilo novac zbog njegove partijske povezanosti sa Tončevim, demantujući i da je član SPS.

– Ovaj projekat nema nikakve veze sa SPS-om, jesam bio na njihovoj listi, ali do dana današnjeg nemam njihovu partijsku knjižicu – kaže on.

Inače, pre nešto više od godinu dana je rekao za Bujanovačke da je član stranke i da je za ulazak u SPS presudila podrška Tončeva.

-Primer kako Tončev vodi Surdulicu treba da nam bude vodilja kako da se borimo za našu opštinu – rekao je tada Kostić. 

Negirajući svoju partijsku povezanost sa vodećim čovekom socijalista na jugu Srbije, Kostić je istakao da je ministarstvo koje vodi Tončev, a zaduženo je za razvoj nerazvijenih područka, verovatno procenilo da je projekat dobar i da će se mladi ljudi bez obzira na etničku pripadnost kroz ovaj projekat zbližiti, pa su sredstva usledila kao rezultat toga.

Udruženje “Sveti Apostoli Petar i Pavle”, dobilo je bespovratna sredstva za projekat “Jačanje omladinskog aktivizma na jugu Srbije-održiv mir kroz aktivizam mladih”, koji, prema rečima Kostića, treba da doprinese jačanju veza između mladih iz svih etničkih grupa na teritoriji opštine Bujanovac i Preševo.

– Cilj je da mladi zajedničkim aktivnostima, kroz razne treninge kao što je pisanje projekata ili debate razviju liderske veštine kako bi komunikacija između njih i institucija na svim nivoima bila jasnija, ali i da razvoju preduzetnički duh – kaže nam Kostić.

Na konkursu je sredstva dobilo 33 udruženja građana iz nerazvijenih opština, a njih 24 je sa juga Srbije.

Ugovori su potpisani u četvrtak u Nišu, a ukupno je podeljeno 15 miliona dinara.

Najviše novca, po 750.000, dobilo je Kostićevo udruženje i Udruženje boraca Gvozdeni puk Republike Srbije iz Kuršumlije za projekat „Pomoć stanovništvu u Kuršumliji-vansocijalna pomoć“.

 

 

 




2 thoughts on “Dalibor Kostić Grla: Nisam član SPS, Tončev mi nije namestio 750.000 na konkursu njegovog ministarstva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *