Zamena stolarije: U Bujanovcu se niko nije prijavio, Opština menja uslove

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 16. septembar 2021. Da bi dobili novac iz opštinskog budžeta za zamenu stolarije na kućama i stanovima meštanima opštine Bujanovac više nije neophodna građevinska dozvola ili rešenje o ozakonjenju objekta, već je dovoljno i da su samo podneli zahtev za legalizaciju.

Za 16 dana koliko je već otvoren javni poziv za zamenu stolarije uz sufinansiranje novcem lokalne samouprave i Ministarstva za energetiku, nije podneta nijedna prijava, te je Opštinsko veće na sednici u sredu donelo odluku o promeni Pravilnika i „popuštanju“ uslova.

Pored toga što više nije neophodno da je objekat ozakonjen, već da je bar pokrenut postupak za legalizaciju, produžen je i rok za konkurisanje za 21 dana, koji teče od srede (15. septembar).

Ukinuto je i ograničenje od 80.000 dinara koliko je prvobitno bilo određeno da može iznositi maksimalna dotacija iz budžeta opštine.

Kako  su ranije javile Bujanovačke, ukupna planirana sredstva Opštine Bujanovac i Ministarstva za energetiku za ovu namenu su 2 miliona  dinara.

Na opštinskom konkursu su već izabrane četiri firme koje će građani moći da angažuju za zamenu stolarije.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *