Kosovski ugostitelji: Izbacićemo fiskalne kase zbog mera protiv korone

Bujanovac, Priština, 17. septembar 2021. Ukoliko se ugostiteljima na Kosovu zabrani rad u zatvorenom prostoru iz protesta će iz lokala izbaciti fiskalne kase, najavilo je tamošnje Udruženje ugostitelja.

Ugostitelji nemaju mogućnost da rade posao od koga žive. Ukoliko se skupovi za izbornu kampanju organizuju u zatvorenim prostorima, što je za nas neprihvatljivo, a nama bude zabranjen rad u objektima, bićemo primorani da izbacimo fiskalne kase – kaže predsednik udruženja Petrit Klokoći.

Po njegovim rečima, svaka aktivnost koja je zabranjena treba da bude ekonomski potpomognuta subvencijama za plate i kiriju.

Direktor Poreske uprave Kosova Ilir Murtezaj na ovo odgovara da će svako preduzeće koje ne izda fiskalni račun, biti kažnjeno do 1.000 evra.

Za svaku transakciju za koju nije izdat fiskalni račun, Zakon predviđa novčanu kaznenu u iznosu od 125 do 1.000 evra, u zavisnosti od stepena prometa preduzeća za odgovarajući period – rekao je Murtezaj.

Jedna od aktuelnih mera za suzbijanje pandemije je zabrana da za jednim stolom sede više od četiri osobe u zatvorenom prostoru.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *