Predstavnici Zajednice albanskih opština kod Arifija: Razgovarali o turizmu

Bujanovac, 17. septembar 2021. Predstavnici Zajednice albanskih opština u regionu posetili su u petak Bujanovac kako bi sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem razgovarali  o jačanju saradnje između opština članica, saopšteno je iz lokalne samouprave.

“Svrha sastanka bio je rad na promociji regionalnog turizma pod sloganom „Dođi svojoj kući“, kao i razmena iskustava između članica Zajednice”, navode iz Opštine.

Bujanovac je Zajednici albanskih opština u regionu, koju čine pojedine kosovske i opštine u Albaniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, pristupio u junu ove godine, o čemu je naš portal već pisao.

Delegaciju Zajednice predvodila je direktorka Andriola Kambo, a sa njom su u Bujanovcu boravili i gradonačelnik Peći Gazmend Muhadžeri i predsednica opštine Preševo Ardita Sinani.

Na sastanku je bilo reči i o otvaranju kancelarije Zajednice u Bujanovcu, kako kažu u Opštini, radi koordinacije implementacije budućih projekata.

Pored Arifija, od lokalnih funkcionera je bio prisutan predsednik Skupštine opštine Bujanovac, Enver Ramadani, direktor Turističke organizacije Šuajb Neziri i narodna poslanica Nadije Bećiri.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *