Rebalansom budžeta opštine Bujanovac obezbeđen novac za personalne asistente i autočistilicu ulica

Piše: D.Stošić

Bujanovac, 17. septembar 2021. Rebalansom budžeta opštine Bujanovac, koji je Opštinsko veće usvojilo u sredu, obezbeđen je novac za finansiranje nadzora rekonstrukcije bujanovačke OŠ “Branko Radičević”, nabavku autočistilice i izmirivanje duga prema personalnim asistentima.

Nakon drugog  rebalansa u ovoj godini u opštinskoj kasi je 1,09 milijardi dinara, što je za 216 miliona manje u odnosu na prethodni budžet, ali realno se radi o povećanju od 19 miliona.

– Sredstva u iznosu od 235 miliona dinara koja su planirana za rekonstrukciju škole sada su „skinuta“ i zato imamo smanjenje u budzetu, ali je realno budžet povećan za 19 miliona i to iz sopstvenih sredstava –  kaže za Bujanovačke Boban Pavlović, načelnik opštinskog Odeljenja za finansije.

Pojasnio je da su sredstva za rekonstrukciju škole bila planirana i zapravo fiktivno prikazana jer je to bio jedan od uslova za sprovođenje postupka javne nabavke oko rekonstrukcije osnovne škole, a kako je postupak javne nabavke završen i potpisan ugovor sa izvođačem radova, budžet je sada umanjen za taj iznos.

Istovremeno, naglašava da ta sredstva idu preko Kancelarije za javna ulaganja koja direktno plaća izvođaču radova.

–  S druge strane, Opština Bujanovac se obavezala na finansiranje stručnog nadzora oko rekonstrukcije škole što je rashod od oko 7 miliona dinara, i razlog za odluku o rebalansu ali i za kašnjenje sa rekonstrukcijom škole – kaže Pavlović.

Zbog nabavke autočistilice i duga prema personalnim asistentima budžet opštine je uvećan za oko 11,4 miliona dinara.

Opština Bujanovac je od Ministarstva zaduženog za razvoj nedovoljno razvijenih opština već dobila 7 miliona dinara, dok ćemo drugi deo iznos za  nabavku autočistilice finansirati iz sopstvenih sredstava. Za personalne asistente predviđen iznos od oko 4,4 miliona dinara, za isplatu zaostalih plata – objašnjava Pavlović.

Dodao je da se do kraja godine očekuje još jedan rebalans budzeta.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *