Deca iz bujanovačkih škola „Sveti Sava“ i „Sezai Suroi“: Zajedno za mir (foto&video)

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 21. septembar 2021. – Učenici bujanovačkih Srednjih škola “Sveti Sava” i “Sezai Suroi” još jednom su dali dobar primer lokalnoj zajednici i poslali snažnu poruku u okviru današnjeg obeležavanja Dana mira – “Ujedinjeni možemo sve”

“Zajedno za mir” čulo se u utorak  u dvorištu Srednje škole “Sezai Suroi” nakon dolaska “Svetosavaca”, a današnji dan je simbolično obeležen i puštanjem belih balona.

– Glavni sukobi nastaju zbog političkih izjava. Mi, mladi iz multietničke opštine Bujanovac se trudimo da ne reagujemo na to već da zajedničim snagama menjamo stvari na bolje – kaže Bogdan Matić, predsednik đačkog parlamenta u srednjoj školi “Sveti Sava”.

“Zajedno učimo, zajedno radimo”, “Mir započinje osmehom”, “Ujedinjeni menjamo svet”, su samo neke od poruka koje su danas poslali bujanovački srednjoškolci.

– Nama učenicima nije strano da zajednički radimo, da se družimo i da sarađujemo, a kroz današnju aktivnost smo pokazali da nema mesta ikakvim predrasudama – rekla je Blendina Hiseni, učenica škole “Sezai Suroi”.

Školska koordinatorka Grupe 484, Aleksandra Bojković rekla je za Bujanovačke da smatra da se samo poštovanjem i uvažavanjem različitosti kod drugih može postići mir.

-Naši učenici su poslali jasnu poruku mladima i celokupnoj zajednici, a to je da “nema dobrog rata i lošeg mira” i da “mir postižemo osmehom” – kaže Aleksandra, nastavnik medicinske grupe predmeta u školi “Sveti Sava”.

Obeležavanje Svetskog dana mira organizovano je od strane učenika pod pokroviteljstvom Grupe 484 i đačkih parlamenata ovih škola.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *