Opština ne objavljuje rezultate konkursa, preduzetnici sumnjaju na nameštanje

Piše: N. Stevanović

 

Bujanovac, 22. septembar 2021. Kojim firmama i preduzetnicima će se raspodeliti 12 miliona dinara iz budžeta Opštine Bujanovac na ime subvencija za preduzetnike još uvek nije poznato, iako je krajnji rok za odluku komisije koja vrednuje projekte istekao još 28. avgusta.

Kako nezvanično saznaju Bujanovačke, komisija je pojedincima omogućila da dopunjuju svoje prijave, što je u suprotnosti sa konkursom u kojem se jasno navodi da će se „razmatrati samo kompletne i blagovremeno podnete prijave“.

U konkursu se nigde ne pominje dodatno vreme za kompletiranje prijava, a upravo je to, kako saznajemo, razlog za probijanje rokova.

Preduzetnici koji su blagovremeno podneli validne prijave otvoreno sumnjaju da je u toku nameštanje konkursa.

-Komisija je probila rok koji je imala za odluku o dodeli subvencija za skoro mesec dana. Čuli smo i da nekima dozvoljavaju da dopune prijave. Sve ukazuje da će deliti novac kako njima odgovara, odnosno kome oni žele – kaže vlasnik jedne firme, čije je ime poznato redakciji, jer, kako nam je rekao, neće da “rizikuje i tu malu šansu koja još uvek postoji”.

Na pitanje zašto se kasni, predsednik komisije Agon Islami nam je odgovorio da će se javiti za nekoliko minuta, ali se to nije desilo ni nakon 2 sata.

Načelnik Opštinske uprave Nasim Redžepi je odbio poziv Bujanovačkih.

Konkurs je inače raspisan 28. jula, a rok za prijavljivanje je istekao 13. avgusta.

Po pravilima konkursa, odluka o dodeli subvencija je trebalo da bude doneta u roku od 15 dana od isteka vremena za prijavljivanje.

Kako su ranije objavile Bujanovačke, podneto je 155 prijava.

Od ukupno 12 miliona dinara,  6 miliona treba da se podeli već postojećim firmama, sa maksimalnim pojedinačnim iznosom od 300.000 dinara.

Drugih 6 miliona su namenjeni kao podsticaj za početak poslovanja, takozvani start up, sa maksimalnim iznosom od 250.000 dinara po prijavi.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *