Tončev ministarstvo koje vodi prebacuje u Niš

Bujanovac, Niš, 24. septembar 2021. (Foto ministarstvo) – Novica Tončev planira da Ministarsvo za razvoj nerazvijenih opština koje vodi, iz Beograda preseli u Niš.

-Nije samo Beograd Srbija, on je glavni grad i prvi među jednakima, ali Srbija je i Niš, Vranje i Kragujevac. Pozivam i druge kolege da razmisle o mogućnosti premeštanja sedišta, da se spuste u narod i budu sa njima stalno – kaže Tončev.

Kako prenose Južne vesti, traži se adekvatan prostor za prvo ministarstvo čije sedište ne bi bilo u Beogradu.

Tončev je rekao da je njegov tim stalno na terenu i da im je zato važno da se logistički organizuju, a uz to dodaje i podatak da su od 44 nerazvijene opštine, čak 30 njih fizički blizu Nišu.

Ministar Tončev veruje da sve oko preseljenja može biti brzo rešeno.

”Moj Kabinet je pripremio sve neophodne tehničke i logističke elemente za premeštaj, ostaje samo da se precizira prostor. Ovo je ujedno jedinstvena prilika za Niš jer bi bio jedini grad u celoj Srbiji koji bi imao ministarstvo. Siguran sam da ćemo brzo naći najbolje rešenje”- kaže Tončev.

Ideju preseljenja pokrenuo je i iz ličnog iskustva koje nosi sa mesta predsednika Opštine Surdulica. Upoznat je, kako kaže, sa problemima koje lokalna samouprava, građani i privrednici imaju kada im nadležni organ nije fizički dostupan ili je daleko.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *