Inspekcija traži od građana da prijave one koji prave divlje deponije (video)

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 27. septembar 2021. – Komunalna inspekcija može da kazni one koje “zatekne na licu mesta” kako bacaju smeće gde to nije dozvoljeno ili nakon prijave građana i identifikacije onih koji prave divlje deponije, rekao je za Bujanovačke Metin Ramizi, načelnik opštinskog Odeljenja za inspekcijske poslove.

Naš portal je Ramizija kontaktirao nakon što su nam čitaoci ukazali na divlju deponiju kod mosta na Južnoj Moravi nadomak Bujanovca.

Inače, pre nepunih pet meseci taj potez su kompletno očistili migrant iz bujanovačkog  Prihvatnog centra, a sada ponovo niče divlja deponija.

– Apelujemo na građane da donesu dokaz kao što je slika ili da poimence navedu lice koje to čini, kako bismo mogli da preduzmemo odgovarajuće mere. Važno je da se uključe svi za rešavanje ovog problema – istakao je Ramizi.

Naglasio je da su predviđene novčane kazne od 5.000 dinara za fizička, odnosno 20.000 dinara za pravna lica koja bacaju smeće van mesta određenog  i time stvaraju divlje deponije, a da sankcionisanje takvih nepočinstava jeste u nadležnosti Komunalne inspekcije.

Uklanjanje deponija, dodao je, je nadležnost JP “Komunalac”  i opština iz budzeta izdvaja sredstva za to.

-Inspektori i komunalni redari izlaze na teren radi identifikacije divljih deponija – kaže Ramizi.




One thought on “Inspekcija traži od građana da prijave one koji prave divlje deponije (video)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *