Kurti se nada: U Briselu pronaći rešenje za situaciju na prelazima

Bujanovac, 29. septembar 2021. Kosovski premijer Albin Kurti izrazio je nadu da će se na današnjim pregovorima u Briselu pronaći rešenje za aktuelnu situaciju na severu Kosova.

U sedištu Evropske unije potpredsednik kosovske vlade i šef pregovaračkog tima iz Prištine Besnik Bislimi održaće odvojene sastanke sa izaslanikom EU za pregovore Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, a onda će možda biti održan i sastanak sa šefom srpske delegacije Petrom Petkovićem, prenosi Gazeta Ekspres.

-Nadam se i priželjkujem da će tamo pronaći rešenje. Spremnost smo pokazali i u ponedeljak ujutro kada je kod mene došao komandant Kfora koji je dao racionalan predlog – uklanjanje barikada i zamenu specijalnih jedinica pripadnicima Kfora, dok se situacija ne smiri. Granična policija ostala bi na Brnjaku i Jarinju i nastavila bi se primena reciprociteta sa registarskim oznakama. Mi smo ovo u načelu prihvatili- rekao je Kurti.

Po njegovim rečima, taj predlog su odbacili predstavnici Srba, a naglasio  je da je Srbija prošle nedelje odbila i sastanak u Briselu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *