Oglasili se iz komisije: Rezultati konkursa za preduzetnike do kraja nedelje

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 29. septembar 2021. Opština Bujanovac nije objavila rezultate konkursa za dodelu subvencija lokalnim preduzetnicima ni mesec dana od isteka roka. Predsednik nadležne komisije Agon Islami kaže da se nada da će  odluka biti doneta do petka (1. oktobar) ili početkom sledeće nedelje.

Na pitanje zašto se kasni Islami nije odgovorio. 

Koji je razlog za probijanje roka Bujanovačke su pokušale da saznaju i od šefa kabineta predsednika opštine Salija Salihija, ali nas je on samo uputio na predsednika komisije Islamija.

Iako smo Salihija podsetili da je komisiju koja odlučuje koji preduzetnici će dobiti subvencije i u kom iznosu, formiralo Opštinsko veće, te da je za njen rad odgovorna i opštinska vlast, objašnjenje za kašnjenje nismo dobili.

Po saznanjima našeg portala, o čemu smo pisali pre nedelju dana, komisija je pojedincima omogućila da dopunjuju svoje prijave, što je u suprotnosti sa konkursom u kojem se jasno navodi da će se „razmatrati samo kompletne i blagovremeno podnete prijave“.

Pojedini preduzetnici su tada izrazili sumnju da je u toku nameštanje konkursa, a našem portalu su se vlasnici firmi javljali i u sredu komentarišući postupke nadležnih sa „velika sramota i neodgovornost“.

Podsetimo, po pravilima konkursa, odluka o dodeli subvencija je trebalo da bude doneta najkasnije 15 dana od isteka roka za prijavljivanje (13. avgust).

Kako su ranije objavile Bujanovačke, 155 firmi je učetvovalo na konkursu.

Od ukupno 12 miliona dinara,  6 miliona treba da se podeli već postojećim firmama, sa maksimalnim pojedinačnim iznosom od 300.000 dinara.

Drugih 6 miliona su namenjeni kao podsticaj za početak poslovanja, takozvani start up, a firme kojie spadaju u ovu grupu mogu da budu subvencionisane sa maksimalnih 250.000 dinara.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *