Sanja iz Božinjevca se bori sa tumorom: Volim da živim, neću odustati

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 29. septembar 2021. – Sanji Ivanović, mladoj devojci iz sela Božinjevac kod Bujanovca, kojoj je otkriven tumor na materici, u trećem stadijumu, potrebna je naša pomoć kako bi pobedila u borbi za život.

Borba ove dvadesetosmogodišnje devojke traje dve godine, u njoj Sanja ne posustaje jer se nada da će šetati ulicama sa osmehom na licu i da će biti sa svojom porodicom koja joj daje snagu da prebrodi teške dane i da na tren zaboravi na bolove.

– Volim život, volim da živim, volim da se smejem,volim društvo i kada sam saznala dijagnozu imala sam utisak da mi se srušio ceo svet. Najviše boli saznanje da nikada neću moći da rodim dete i da se ostvarim u ulozi majke – priča kroz suze Sanja za Bujanovačke.

Ova vredna devojka koja je pre bolesti čuvala decu u inostranstvu, koja obožava šešire i duge šetnje u prirodi, koja se veselila svakom novom danu sada je, kako kaže, “ vezana za krevet“ i svaki dan joj je „tužan i neizvestan“.

– Ponekad je baš teško, ne podnosim patnju koju vidim u očima svojih najbližih. Hoću da se izborim sa ovom bolešću, jer toliko toga imam da vidim, saznam, osetim. Neću odustati – bodri sebe Sanja.

Pored teške bolesti, briga za porodicu zbog finansijske situacije je dodatno muči.

Sanjin otac Dragan je invalidski penzioner kome je odstranjen bubreg i plućno krilo, majka Stanka i brat nezaposleni, a njeno lečenje je skupo.

– Već sam uzeo kredit za njeno dosadašnje lečenje, skupi su lekovi, odlazak kod raznih doktora, ali samo da mom detetu bude dobro i da se oporavi – kaže za Bujanovačke Dragan Ivanović, Sanjin otac.

Krajem novembra prošle godine Sanja je prošla tri ciklusa hemioterapija, 22 ciklusa površinskog zračenja, nakon toga još 10, ali zbog opšte slabosti i iscrpljenosti organizma i problema sa urinarnim traktom kao posledice tumora, ove godine primila je samo 8 terapija zračenjem.

-Njenom telu je potreban odmor i snaga kako bi nastavila sa lečenjem i oporavkom – kaže majka Stanka i dodaje da je zbog epidemiološke situacije sa koronom sve otežano.

Sanja se trenutno  leči na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici, i na putu oporavka čeka je operacija pod uslovom da se tumor smanjio što će saznati na kontrolnom pregledu.

Za samu operaciju je potrebno između 5 i 10 hiljada evra.

Pored finansijske pomoći za nastavak lečenja u zemlji, Sanji su neophodna sredstva i za lekove, medicinski potrošni materijal, dijagnostičke i kontrolne preglede, kao i za putne troškove.

Na predlog predsednika Mesne zajednice Bozinjevac, Dalibora Tasića pokrenuta je akcija prikupljanja pomoći za Sanju, a apelu za pomoć pridružile su se i Bujanovačke.

Naš portal još jednom poziva sve ljude velikog srca da na delu pokažu solidarnost i dobrotu i pomognu Sanji da pobedi opaku bolest.

Priloge možete uplatiti na:  

Dinarski račun: 205-1001526567323-97

Devizni račun: RS35205903102166956952

IVANOVIĆ STANKA

 




2 thoughts on “Sanja iz Božinjevca se bori sa tumorom: Volim da živim, neću odustati

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *