Epidemiolog iz Vranja traži hitno pooštravanje mera protiv korone

Bujanovac, 1. oktobar 2021. Epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje Vranje, dr Slađan Stanković, upozorio je da je krajnje vreme za pooštravanje epidemioloških mera u Vranju, Bujanovcu, Surdulici i Vladičinom Hanu.

–U trenutku kada su ovdašnji kapaciteti u bolnicama popunjeni sa 90 procenata, kada se bolnica u Surdulici vratila u kovid sistem i kada je u Pčinjskom okrugu procenat vakcinisanih i dalje na 52 procenta ne razumem kako nema novih mera za sva javna okupljanja – naglasio je u izjavi za Danas dr Stanković.

On očekuje da republički, ali i Gradski štab u Vranju preduzmu hitno pooštravanje epidemioloških mera, kako bi se što pre izašlo iz najteže epidemiološke situacije od početka pandemije.

Danas piše da je za naredni vikend u restoranima i ugostiteljskim objektima na jugu Srbije i u Vranju zakazano petnaestak rođendanskih i svadbenih veselja, što je uobičajena slika u poslednja tri meseca.

Istovremeno, broj zaraženih na dnevnom nivou u Pčinjskom okrugu već nekoliko dana je veći od 150, a u kovid bolnicama ZC Vranje, po zvaničnim podacima, preminulo je 15 pacijenata za pet dana.

U Bujanovcu su u četvrtak potvrđena 22 nova slučaja kovid infekcije, što je rekord u proteklih nekoliko meseci.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *