Srednje škole u Vranju i V. Hanu na kombinovanu nastavu od ponedeljka

Bujanovac, 1. oktobar 2021. – (foto arhiva) – Srednjoškolci u Vranju i Vladičinom Hanu od ponedeljka (4. oktobar) nastavu pohađaju po kombinovanom modelu zbog nestabilne epidemiološke situacije u ovim gradovima.

Kombinovani model podrazumeva da se obrazovni proces odvija kombinovanjem neposredne nastave i nastave na daljinu, pri čemu su odeljenja podeljena u grupe.

Odluka o promeni modela nastave obuhvata srednje škole u 23 lokalne samouprave, među kojima su samo Vranje i Vladičin Han iz Pčinjskog okruga.

 U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji obavlja se neposredna nastava – u školskim klupama.

Deca su nam najvažnija i moramo se svi potruditi da se obrazovanje odvija za njih najkvalitetnije, a to je neposredna nastava – rekao je ministar prosvete Branko Ružić, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ružić je naglasio u narednoj nedelji neće biti lokalnih samouprava u kojima će cele škole raditi onlajn, odnosno, po trećem modelu.

Odluku je doneo Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola na osnovu podataka o nadzoru obolevanja od Kovida-19 kod učenika i nastavnika, kao i broju odeljenja i grupa koja su prešla na drugi ili treći model nastave usled obolevanja učenika, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

U saopštenju se navodi i to da je prema podacima Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”, u periodu od 20. do 29. septembra broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio 3834 (0,49%) obolela.

 

 

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *