Slobodan iz Spančevca dobija novu kuću, ali nedostaje još malo novca

Piše: D. Stošić
Bujanovac, 4. oktobar 2021. –  Slobodanu Tomiću iz sela Spančevac kod Bujanovca, pre nekoliko godina je oštećena kuća usled pomeranja zemljišta zbog klizišta, a humani ljudi, na čelu sa mladom vranja kom Tamarom Misirlić, pokrenuli su akciju izgradnje novog doma za Slobodana, za čiji završetak su neophodna dodatna sredstva i materijal.

Nova kuća

U oštećenoj, staroj kući, bez struje i vode Slobodan živi u jednoj sobi sa ogromnom pukotinom na zidu kao posledicom urušavanja.
Živi u stalnom strahu od potpunog  rušenja kuće, ali i od zime jer je prostoriju nemoguće ugrejati.
U sobi se od nameštaja nalazi dotrajali krevet, stara polica, šporet na drva i televizor koji je bez struje neupotrebljiv i njemu služi kao podsetnik na neka lepša vremena.

Slobodan sada živi ovde

U svojoj skromnosti, ovaj deka ne traži ništa više nego da živi život u uslovima dostojnih jednog čoveka, a njegova želja je toliko mala da bi mu i adaptacija štale, tik uz urušenu kuću, odagnala neizvesnost dana koja dolazi sa zimom i hladnoćom, kako je rekao.

Zahvaljujući dobrim ljudima i Tamari Misirlić iz Vranja akcija prikupljanja pomoći za izgradnju nove kuće za Slobodana je pokrenuta pre par meseci i polako se privodi kraju.

Ono što je neophodno da bi kuća bila useljiva pre zime, po Tamarinim 
rečima, jesu donacije u vidu građevinskog materijala, ali i ulazna vrata dimenzija 205×90, kao i prozor 140×120.
Svi ljudi velikog srca mogu pomoći i uplatom priloga na račun: 170001051549200008



Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *