Bogdan Matić, aktivista: Zajednički život u Bujanovcu neophodan, svi smo mi jednaki

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 8. oktobar 2021. – Srednjoškolac i aktivista Bogdan Matić za svoje vršnjake je realizovao  projekat  Interkulturalnost-budućnost zajedništva u Bujanovcu koji ima za cilj prevazilaženje razlika između srednjoškolaca iz srpske, albanske i romske zajednice.

Ovaj mladi zastupnik interkulturalnosti u Bujanovcu, nakon učestvovanja na Kampu mladih lidera kao njihov polaznik, osmislio je i realizovao projekat za srednjoškolce, kako bi prevazišli prepreke koje inače prate multietničku sredinu.

– Projekat govori o zajedničkom životu mladih koji su različitih kultura unutar zajednice. Težnja mora biti usmerena ka zajedničkom životu bez razlika, jer smo svi isti i jednaki – rekao je za naš portal Bogdan Matić.

Dodao je da je cilj projekta taj da mladi u Bujanovcu menjaju stvari na bolje, i da zajednički otklone sve stereotipe i predrasude jedni o drugima, uz međusobno poštovanje i razumevanje.

Projekat je realizovan u sredu (6. oktobar) u prostorijama OSCE-a uz prisustvo 20 srednjoškolaca albanske, srpske i romske nacionalnosti.

Donator projekta je “Kamp mladih lidera”, a mladi Bujanovčanin je u realizaciji projekta podršku dobio I od organizacije “Građanske inicijative”.

O Bogdanovom aktivizmu i naporima da lokalnu zajednicu učini boljim mestom za život, Bujanovačke su ranije pisale.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *