Musliju uznemiren zbog Vojske u Končulju, traži da reaguju i UN

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 11. oktobar 2021. (foto FB Musliju) – Zamenik predsednika opštine Bujanovac Šćiprim Musliju zatražio je od Srbije da „povuče vojne snage sa ulica“, pošto je  u nedelju na svoj FB profil „okačio“ snimak nekoliko pripadnika Vojske Srbije u Končulju.

Musliju je uputio i zahtev Albaniji i Kosovu i međunarodnoj zajednici da se  pod hitno pozabave „ovom provokacijom Srbije“ i da se o ovoj situaciji raspravlja u Ujedinjenim nacijama.

-Srbija greši ako misli da će ovakvim akcijama zastrašiti albansko stanovništvo Doline – naveo je Musliju na Fejsbuku.

Na snimku koji je objavio vide se tri uniformisana lica sa oružjem.

-Pojava naoružanih do zuba na mirnoj teritoriji, koja se  suočava i sa teškim ekonomskim uslovima (jer Srbija ne ulaže i ometa bilo kakva ulaganja u Dolinu), ne može se drugačije shvatiti nego terorizmom, jer je glavni cilj uterivanje  straha, a zatim odlazak mladih sa ovih prostora – kaže Musliju.

Dodao je da se ovaj postupak ne može nazvati drugačije nego provokacijom, jer nema nijednog razloga za patroliranje srpske vojske na autoputu Bujanovac-Gnjilane.

-Glavni cilj ovog čina je uterivanje straha među civilnim stanovništvom ovog područja – naveo je on.

 

 




One thought on “Musliju uznemiren zbog Vojske u Končulju, traži da reaguju i UN

  1. Nikola

    A nas plase vase radikalne izjave i nelojalnost. A vojska je vasa koliko i nasa. Radna mesta u vojsci ima i za vas albance. Oni su to radi mira i bezbednosti drzave jer odlicno znate da vase komsije vole da prave provokacije. Na kraju krajeva vojska se moze nalaziti bilo gde na svojoj teritoriji i u bilo kom trenitku bez obrazlozenja ikome . Trazite razloge i probleme zato sto niste nista uradili. A podjednako odlaze i srpska i albanska deca.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *