Zavetnici: Musliju priziva sukobe

Bujanovac, 12. oktobar 2021. Nijedan građanin se nije uznemirio zbog prisustva  srpske vojske i policije na teritoriji Srbije, već zbog objave Šćiprima Muslijua, zamenika predsednika opštine Bujanovac, koji spada u usijane glave kojima je potreban sukob, nesreća i rat da bi mogli politički da opstanu, poručuju iz Okružnog odbora stranke Zavetnici.

-Tužno je i detinjasto saopštenje g.Musliua da se uznemirio zbog susreta sa pripadnicima vojske Srbije na teritoriji Srbije, da o tome treba obavestiti i traziti intervenciju Albanije i nepostojeće „države Kosovo“ – konstatuju Zavetnici.

Oni su reagovali nakon što je Musliju u ponedeljak objavio snimak pripadnika Vojske Srbije u Končulju, uz komentar da je to provokacija države Srbije.

-Svojom objavom ste vi uznemirili sve građane okruga Vranjskog, uneli nemir, strah, zebnju i sumnju da postoje usijane glave kojima je potreban sukob, nesreća i rat da bi mogli politički da opstanu – navode Zavetnici.

Dodaju da se Musliju hrani tuđom nesrećom i priziva sukobe na nesreću svog naroda, ali i svih građana koji ovde žive.

-Hoćemo da poručimo Vama, ali i svim jastrebovima smrti i nesreće da će Srbija na svojoj teritoriji rasporđivati svoje oružane snage gde hoće, kad hoće i koliko hoće i da nema razloga da zbog toga bilo ko bude uznemiren, sem onih koji planiraju kriminalne aktivnosti. Nadamo se g.Musliu da nemate takve planove – kažu Zavetnici.

Poručili su svim građanima Pčinjskog okruga da, bez obzira na nacionalnu, versku, političku ili bilo koju drugu pripadnost, država Srbija mora svima obezbedi i garantuje ličnu i materijalnu bezbednost.

-Nas stav je da Srbi i Albanci  treba da žive na prostoru Balkana međusobno se poštujuci, uvažavajući različitosti, kao i međunarodno priznate granice, posebno odredbe Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine – zaključuju iz ove stranke.  




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *