Halili: Od sutra topli radijatori, tražićemo poskupljenje grejanja

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 14. oktobar 2021. – Uoči početka grejne sezone (15. oktobar) iz bujanovačkog JP “Komunalac” najavljuju poskupljenje grejanja, ali kažu da do kraja godine cena ostaje nepromenjena.

– Moramo da razmotrimo višu cenu grejanja zbog poskupljenja energenata na berzi i posle Nove godine ćemo dati predlog cenovnika Opštinskom veću, koje može da usvoji ili odbije naš predlog – rekao je za Bujanovačke Ruždi Halili, direktor JP “Komunalac”.

On nije precizirao koliko bi grejanje moglo da poskupi.

Inače, JP “Komunalac” je krajem jula povećao cene svojih usluga, među kojima i grejanje za 10 odsto, a od poskupljenja su bile izuzete javne ustanove, zbog čega su negodovali iz sindikata preduzeća.

Halili je u četvrtak naglasio da je u toku priprema za grejnu sezonu izvršena nabavka 50 tona mazuta i da je tehnički sve spremno početak.

– Funkcionalne probe su izvršene proteklih dana i distributivna mreža je ispravna, tako da od sutra kreće redovno snabdevanje potrošača toplotnom energijom –  rekao je Halili.

Podsetimo, toplotnom energijom iz gradske toplane snabdeva se zgrada Opštine, “Soliter”, Srednja škola “Sveti Sava”, Dom kulture, Sud i gradska apoteka.

 

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *