Kurti: Srpski i albanski kriminalci odlično sarađuju međusobno

Bujanovac, 14. oktobar 2021. Kosovski premijer Albin Kurti rekao je da je  jučerašnja policijska akciji u nekoliko gradova, uključujući Mitrovicu i Zvečan, samo borba protiv korupcije.

Dodao je da se njegova vlada bori protiv multietničkog organizovanog kriminala, prenosi prištinska Koha.

-Srpski i albanski kriminalci odlično sarađuju međusobno. Mi želimo i borićemo se protiv njih šta god da se dogodi. Na primer, juče ujutru dok je bila policijska operacija u četiri opštine na Kosovu  svi oni koji su se time bavili bili su Srbi, čak i većina policije, uključujući sudije, tužioce. Mislim da je pogrešno dati etnički i politički kontekst borbi protiv korupcije, kao i organizovanog kriminala – rekao je Kurti na Ekonomskom samitu u Skoplju.

Kosovska policija uhapsila je u sredu osam osoba, od kojih trojicu na Severu (Albanac, Bošnjak i Srbin), i raspisala poternice za još sedmoricom Albanaca.

Dan nakon akcije u Severnoj Mitrovici i Zvečanu, tokom koje teško ranjen Srećko Sofronijević iz Zvečana, a na desetine osoba prošlo sa lakšim povredama, situacija na severu Kosova je mirna, ali napeta, javlja Kosovo onlajn.

Po završetku akcije iz policije je saopšteno da je povređeno šest policajaca na Severu od kojih je jedan Srbin.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *