Stižu knjige: Posle pisanja Bujanovačkih ministarstvo zvalo direktora Tasića

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. oktobar 2021. Posle pisanja Bujanovačkih da su učenici trećeg i četvrtog razreda OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu još uvek bez besplatnih udžbenika Ministarstvo prosvete je kontaktiralo školu i očekuje se da deca uskoro dobiju knjige.

Da je u sredu Ministarstvu poslat spisak učenika koji mesec i po dana čekaju da udžbenike našem portalu je potvrdio direktor Nenad Tasić.

Time je konačno počeo da se zaista rešava problem, na kojem je škola, kako kaže sam Tasić, radila duže vreme, a zbog kojeg su se našem portalu javili nezadovoljni roditelji.

Po saznanjima Bujanovačkih, poziv iz ministarstva je usledio nedugo posle objave teksta na našem portalu.

Poslali smo tačan broj potrebnih udžbenika za treći i četvrti razred, i kabinetu ministra i njegovom pomoćniku. Neki učenici trećeg razreda su već dobili udžbenike, koji su korišćeni prošle godine, jer je tu moguće nasleđivanje, a za četvrti razred moramo da sačekamo nove knjige – kaže Tasić.

Podsetimo, radi se o besplatnim udžbenicima na koje pravo imaju učenici iz porodica koje su primaoci novčane socijalne pomoći, đaci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom koji se školuju po IOP-u.

Direktor ponovo nije izneo tačan broj učenika koji od početka školske godine čekaju knjige, međutim, roditelji procenjuju da se radi o oko tridesetak đaka.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *