Nova generacija studenata dočekana na Ekonomskom fakultetu u Bujanovcu

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 15. oktobar 2021. – Na bujanovačkom odeljenju Ekonomskog fakulteta Subotica u petak je priređena svečanost povodom početka akademske godine i nove generacije studenata koja započinje školovanje na ovoj visokoškolskoj ustanovi. Na prvoj godini su upisana 74 studenta, kojima su na današnjoj svečanosti uručeni indeksi.

Ovim povodom u Bujanovcu su boravili i ministar prosvete Branko Ružić, ambasador OEBS-a Jan Bratu, visoki komesar za nacionalne manjine Kairat Abdrakhmanov, predstavnik Evropske unije Martin Klauke i direktorka Koordinacionog tela Danijela Nenadić, kojima se na sastanku posle svečanosti pridružio predsednik opštine Nagip Arifi.

Tema sastanka, kako nam je rečeno,  bila je unapređenje kvaliteta obrazovanja.

Obraćajući se studentima Arifi je pohvalio rad fakulteta i izrazio zadovoljstvo zbog prisustva visokih stranih diplomata i predstavnika Univerziteta.

-Zadovoljstvo je prisustvovati ovakvom svečanom otvaranju nove akademske godine, jer je cilj da zajedno radimo na što kvalitetnijem obrazovanju naše omladine – rekao je Arifi.

Nove akademske građane pozdravio je i rektor novosadskog Univerziteta prof. dr Dejan Madić, zahvalivši se na trudu i odluci brucoša da izaberu fakultet u Bujanovcu.

– Univerzitet u Novom Sadu nije slučajno dobio ovakvo poštovanje, da u jednoj multinacionalnoj zajednici proba da svoje akademske poslove uradi i da studenti zajedno uče, jer na našem univerzitetu studira zajedno, složno i u harmoniji  23 različite nacionalne zajednice – rekao je  Madić.

Bujanovačko odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice radi već jedanaest godina, a trenutno ima 350 studenata.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *