Od države po 100 evra za nove kase, počela prijava

Bujanovac, 15. oktobar 2021. Prijava privrednika za pomoć države od 100 evra za nabavku uređaja neophodnih za novi model fiskalizacije počela je danas na portalu e-Porezi i trajaće do 31. januara sledeće godine.

Po odluci Vlade Srbije svim obveznicima fiskalizacije biće po prodajnom mestu dodeljeno 100 evra i u tom prodajnom mestu 100 evra za svaku kasu.

Pored toga svi oni koji nisu obveznici PDV-a dobijaju iznos uvećan za 20 posto, kaže za RTS Saša Dulić, pomoćnik direktora Poreske uprave.

On  je rekao da se uredbom Vlade  poreskom obvezniku ostavlja izbor na koju opremu će potrošiti dobijeni novac.

-Novi zakon o fiskalizaciji je potpuno liberalizovao tehničko rešenje tako da fiskalni uređaj može da bude tablet, telefon, računar. Bilo bi nepotrebno da se određuje za koji uređaj će poreski obveznik potrošiti taj novac – rekao je Dulić.

Po njegovim rečima, izdvojeni novac je dovoljan da svako na tržištu izabere adekvatan uređaj.

Osim za privrednike fiskalizacija je obavezna i za noćne klubove, splavove, trgovce nekretninama, građevinske firme, privatne lekare.

Svi oni koji još nisu prijavili adrese od 1. oktobra imaju dostupnu opciju da prijave sve svoje prodajne objekte.

-U ovom trenutku preko 8.000 poreskih obveznika je prijavilo oko 11.000 prodajnih objekata tako da je ta opcija otvorena i oni mogu da podnose to bez ikakvog ograničenja. Prijava za subvenciju podrazumeva prethodno prijavljen objekat tako da pozivam sve one koji nisu prijavili svoje objekte da ih prijave pre nego što podnesu prijavu za subvenciju za fiskalne kase –  rekao je Dulić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *