Kon: I dalje tražimo skraćenje radnog vremena

Bujanovac, 18. oktobar 2021. (screenshot RTS) – Medicinski deo Kriznog štaba za borbu protiv korone insistiraće na skraćenju radnog vremena u trajanju od bar deset dana, najavio je epidemiolog Predrag Kon.

-Trebaju nam restriktivne mere, u cilju smanjivanja kontakata. To podrazumeva skraćenje radnog vremena – da ostane otvoreno samo ono što je vitalno, esencijalno – rekao je Kon u ponedeljak ujutru na RTS.

Naglasio je da je te mere struka već predlagala i da ostaje na istom stavu uoči nove sednice Kriznog štaba.

-Istovremeno smo tražili i maksimalnu kontrolu sporovođenja postojećih mera, uz sankcije za prekršioce koje će se javno objavljivati – kaže Kon.

Po njegovim rečima, medicinski deo Kriznog štaba je tražio i traži i dalje sve ono što bi sprečilo masovna okupljanja i masovna zaražavanja, tako da je jedan od zahteva i zabrana okupljanja više od 5 ljudi.

-Tada bi se rezultati videli brzo, ali činjenica je da bi i to bio samo predah. Bez vakcinacije bi ponovo skočili brojevi – naglašava on.

Dodao je da je skeptičan da će takve mere biti usvojene, ali da se nada da će kovid propusnice početi postupno da se uvode.

Ranije je ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao da je „pitanje momenta“ kada će kovid propusnice biti uvedene.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *