Dr Janković: Kovid propusnice neće imati efekta, imaćemo još mnogo mrtvih od kovida

Bujanovac, 21. oktobar 2021. (foto RTS) – Uvođenje kovid propusnica neće biti dovoljno da zauzda epidemiju u Srbiji, rekao je dr Radmilo Janković, zamenik direktora Kliničkog centra Niš.

Ukazao je da je broj kritično obolelih jako visok i da ne pada, a da su kovid propusnice simbolički efekat koji država želi da pošalje, ali da neće uticati na smanjivanje broja zaraženih u bolnicama.

– Poslednjih dana broj hospitalizovanih raste, bolnice su prilično zauzete, u njima rade preumorni, emotivno potpuno razoreni ljudi koji su svedoci ljudskog stradanja koje je nemerljivo – rekao je dr Janković za RTS.

Dodao je da nas do proleća čeka “teško vreme smrti” tokom kog ćemo svakog dana brojati mnogo mrtvih od kovida.

-Ne vidim da ovo može da se zauzda bez teških protivepidemijskih mera – rekao je Janković ističući da je za širenje poluinformacija i dezinformacija najvažnije reći potpunu istinu.

Naveo je da je u strukturi novozaraženih bilo gotovo 20 odsto zaražene školske  dece, što bi, kako kaže, moglo da objasni kako se virus toliko raširio kroz populaciju i došao do starijih.

-Zaraza se mnogo širi i među nastavnicima. Mi se do aprila nećemo izvući iz ovog kruga jer nismo uspeli da pošaljemo adekvatnu poruku. Zaglibljeni smo u blatu sopstvenih zabluda – rekao je dr Radmilo Janković.

Krizni štab je na jučerašnjoj sednici doneo odluku o uvođenju kovid propusnica koja stupa na snagu u subotu (23. oktobar) od 22 sata.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *