Učitelj Đusa traži pomoć kako bi deci olakšao učenje

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 21. oktobar 2021. – Da se u Srbiji ulaže u savremenu tehnologiju za nastavu, kao u zemljama razvijenog sveta,  jedan od najinovativnijih nastavnika na ovim prostorima, učitelj Slađan Petrović Đusa iz bujanovačke OŠ “Branko Radičević” ne bi, kako kaže, razmišljao o traženju sponzora za nešto što bi deci olakšalo svakodnevni rad.

Kao globalni ambasador renomirane zajednice inovativnih nastavnika,  o čemu su Bujanovačke već pisale, nakon još jednog uspešnog usavršavanja u domenu savremenih nastavnih tehnologija i njihove primene, dobijanja softvera na besplatno korišćenje, Petrović kaže da je sledeći korak ka boljem kreiranju nastave Smart displej do kojeg se, kako kaže ovaj učitelj, može doći uz pomoć ljudi koji imaju sluha za napredak u obrazovanju.

– Cena ovog digitalnog displeja je negde do 250.000 dinara što i nije previsoka cena za benefite koje će deca dobiti od rada sa njim, jer je reč o modernijem kreiranju nastave, savlađivanju nastavnih jedinica uz pomoć savremene nastavne tehnologije koja se koristi u svim školama sveta – kaže za naš portal učitelj Đusa.

Dodaje da bi Ministarstvo prosvete, ali i velike telekomunikacione firme mogle da isprate i finansijski podrže ovakav vid kreiranja nastave u školama.

– Mora se ići u korak sa vremenom. Nastava ne može biti ista kao pre 30 godina, jer to deci nije interesantno. Preko ove IQ aplikacije dobio sam kod za svoje odeljenje i sam đak može da pristupi celokupnoj nastavnoj jedinici, a ja mogu odmah da proverim njegov rad, bilo onlajn, bilo na času – kaže  on.

Kao učitelj koji je od septembra krenuo sa novom generacijom đaka, ističe da je jedan od ciljeva, pored međusobnog poverenja i poštovanja,  veća upotreba nastavne tehnologije kako bi deca na najbolji i zanimljiv način savladala lekcije.

Slađan Petrović Djusa je ambasador Smart zajednice i jedan od retkih učitelja koji se samostalno usavršava na međunarodnom nivou.

Savremenu obrazovnu tehnologiju u nastavi primenjuje 20 godina, a ima pripremljeno oko 3000 digitalnih časova korišćenjem različitih softvera i obrazovnih alata.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *