Crveni krst Bujanovac od danas deli pakete hrane, higijene i brašna

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 26. oktobar 2021. Podela paketa hrane, higijene i brašna,  koje je Crveni krst  spremio za 1170 materijalno najugroženijih domaćinstava u opštini Bujanovac, počela je danas.

Pakete će prvi dobiti ugroženi meštani Zarbinca, Pribovca, Suharna, Novog sela,  Ravnog Bučja, Čara i Muhovca, rečeno je našem portalu u bujanovačkom Crvenom krstu.

Distribucija se potom nastavlja u ukupno 30 mesnih zajednica, odnosno 60 naseljenih mesta.

Po rečima Bratislava Lazarevića, sekretara bujanovačkog Crvenog krsta, paketi nisu namenjeni građanima u mesnim zajednicama Bujanovac i Veliki Trnovac, jer se njima pomaže putem Narodne kuhinje.

-Pakete će dobiti porodice koje ne primaju socijalnu pomoć zato što poseduju zemlju, koja međutim nije obradiva, ali ih to ograničava da ne mogu da prime socijalu. Zatim, staračka samačka domaćinstva, porodice sa više dece i više članova, invalidna lica i korisnici tuđe nege – precizirao je Lazarević.

Kako se očekuje, svih 1170 paketa biće uručeno korisnicima do 15. novembra.

-U tom krajnjem roku pomoć će stići do zadnjeg korisnika od tih 1170. Paketi hrane, higijene i brašna su planirani na nivou četvoročlane porodice za njihovu tromesečnu egzistenciju – kaže Lazarević.

Spiskovi najugroženijih su sačinjeni u saradnji sa predsednicima mesnih zajednica, koji, kako je rekao, najbolje poznaju situaciju u svojim mestima.

Pomoć je obezbeđena u saradnji Crvenog krsta i Ministarstva za rad.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *