Milković: Lekovi za životinje ne leče koronu

Bujanovac, 26. oktobar 2021. –  Lekove namenjene životinjama ljudi nikako ne smeju da koriste, upozorava Miodrag Milković, direktor bujanovačke Veterinarske stanice, nakon što su se u javnosti pojavile informacije o korišćenju takvih lekova za lečenje korone, posebno Ivermektina.

Nekoliko Bujanovčana priznalo nam je da je Ivermektin koristilo za lečenje kovida, ali i za prevenciju. Oni koji su koristili lek kažu da nisu imali nikakve štetne posledice.

Milković, međutim, naglašava da nije poznato da li postoje neka nova istraživanja u vezi ovog leka i korone i za upotrebu ovog leka kod ljudi.

-Ivermektin je lek koji se koristi za suzbijanje parazita kod domaćih životinja, to je otrov za parazite – rekao je za naš portal Milković.

– Postoje antiparazitici za ljude, za decu, jer i kod njih imamo parazite koji su vrlo rašireni, ali to je farmakologija za ljude i za medicinsku upotrebu – navodi Milković.

Istakao je da se Ivermektin lek izdaje samo uz recept doktora veterine i da je namenjen isključivo za veterinarsku upotrebu.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *