Kanalizacija se izliva u vrtiću, Komunalac čeka kamion iz Vranja jer je njihov u kvaru

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 27. oktobar 2021. (Foto arhiva)– Zbog zapušenja u glavnoj ulici u vrtiću “Naša radost” već desetak dana se izliva kanalizacija, kao i na nekoliko lokacija u Bujanovcu.

JP “Komunalac” ne može da interveniše zbog kvara na specijalnom kamionu.

Direktor JP “Komunalac” Ruždi Halili kaže da je do velikog zapušenja došlo kod gradskog parka što već  nekoliko dana u bujanovačkom vrtiću prouzrokuje problem, čije rešavanje je prioritet.

-Dobio sam uveravanja da će danas biti poslata cisterna za izduvavanje kanalizacionih cevi iz Vranja i da će problem koji ima gradski vrtić biti rešen – kaže za naš portal Halili.

Dodao je da je cisterna komunalnog preduzeća u kvaru i da je bilo bezuspešnih pokušaja da se kanalizacioni odvod otpuši kamionom iz Preševa.

-Delovi za popravku se teško nalaze, ali očekujemo rešenje problema uz asistenciju i pomoć vranjskog komunalnog preduzeća kojem smo uputili zvaničan zahtev za pomoć – kaže Halili.

Direktor vrtića Milovan Aleksić kaže za Bujanovačke da se voda za sada pojavljuje samo u kotlarnici i atrijumu.

-Odmah smo alarmirali nadležne, poslali zahtev i očekujemo rešavanje problema u što hitnijem roku – kaže Aleksić.

Izlivanje kanalizacije zadaje muke i stanovnicima ulica Jaćima Đošića i Nikole Tesle, o čemu su Bujanovačke već pisale. 

Stanovnici ovih ulica navode da se već desetak dana guše u smradu zbog izlivanja fekalija, dok, kako kažu, niko od nadležnih ne reaguje.

Halili okrivljuje građane da “bacaju svašta”

 -U Ulici Jaćima Đošića ćemo pokušati da problem rešimo sajlama, ali to će teško ići jer bacaju svašta – kaže nam direktor.

Kanalizacioni otpad je meštanima poplavio i dvorišta, pa je i prilaz kućama otežan.

– Najviše problema imamo u tim naseljima. Iz kanalizacije smo vadili cigle, mrtve životinje, baš se ne vodi računa o tome šta sme, a šta ne sme da se baca –  navodi direktor Halili.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *