Policija potvrdila: Uhapšeno šest radnika bujanovačke Šumske uprave

Bujanovac, 27. oktobar 2021. Zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja u sredu su uhapšena šestorica radnika Šumske uprave (ŠU) Bujanovac, saopšteno je iz policije, čime je potvrđena vest koju su ranije danas objavile Bujanovačke.

Uhapšeni su R. A. (1964), G. N. (1966), A. M. (1967), N. Z. (1970), Z. A. (1958) i M. N. (1988).

Hapšenja u ŠU Bujanovac je bilo i 19. maja ove godine. 

Kako se navodi u saopštenju, u akciji policije, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapšeno je ukupno 16 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba službenog položaja i na taj način oštetile Šumsko gazdinstvo Vranje za oko 2,9 miliona dinara.

Pored zaposlenih u ŠU Bujanovac, uhapšeni su  V. D. (1967) i G. I. (1969) koji rade u Šumskom gazdinstvu Vranje, radnici ŠU Surdulica M. P. (1984), G. J. (1965) i B. S. (1968), V. S. (1961), odgovorno lice ŠU Bosilegrad, zaposleni u ŠU Vladičin Han M. M. (1980) i D. B. (1973), kao i T. S. (1985), odgovorno lice preduzetničke radnje “Green forest“ Surdulica, i B. I. (1980), odgovorno lice preduzetničke radnje “Fagus“ Surdulica.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćene još tri osobe – zaposlen u ŠU Bosilegrad, kao i odgovorna lica ŠU Surdulica i PR „Frahinus“, koji se, takođe, terete za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

“Sumnja se da je na osnovu Odluke o dodeli Ugovora u otvorenom postupku javne nabavke na poslovima gajenja šuma na području ŠG Vranje za 2019. i 2020. godinu, Komisija ŠG Vranje u kojoj je bila većina osumnjičenih, sačinila fiktivne zapisnike o tehničkom prijemu izvedenih radova u kojem su konstatovali da su preduzeća “Green forest, “Fagus“ i “Frahinus” izveli radove na pošumljavanju terena u Odeljenjima Šumskog gazdinstva Vranje, što nije učinjeno”, navodi se u saopštenju.

V.D. odgovorno lice ŠG Vranje, se tereti da nije vodio evidenciju zaduženja i razduženja sadnog materijala, što je poslužilo T. S., odgovornom licu „Green forest“, da u dogovoru sa njim veći deo sadnog materijala prisvoji za sebe, a potom zajedno sa odgovornim licima firmi „Fagus“ i „Frahinus“ te radove fakturiše.

“Na taj način oni su pribavili protivpravnu imovinsku korist od 2.920.093 dinara i za isti iznos oštetili ŠG Vranje”, saopštava policija.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *