Behluli piše ambasadorima: Albance ne diskriminiše država Srbija već albanski političari na vlasti u Bujanovcu

Pismo na tri jezika

Bujanovac, 29. oktobar 2021.- Privrednik i medijski radnik iz Bujanovca Nedzat Behluli obratio se predstavnicima međunarodnih organizacija i zapadnim ambasadama optužujući albanske političare da “rade protiv sopstvenog naroda u Preševskoj dolini”.

Behluli za Bujanovačke kaže da ga je na ovo obraćanje nateralo ponašanje albanskih lidera koji zloupotrebljavaju svoje funkcije pod plaštom lažnog patriotizma.

– Svi oni optužuju državu Srbiju za diskriminaciju, a zapravo su oni najveći diskriminatori Albanaca Preševske doline, dakle svog sopstvenog naroda a za to optužuju vlast u Beogradu. U pismu sam ukazao na sve zloupotrebe lokalnih albanskih moćnika, kaže Behluli.

On kao razloge svog nezadovoljstva navodi partijsko zapošljavanje, dobijanje novca od države firmama bliskim lokalnim čelnicima koji, kako kaže, i pored toga kritikuju državu, samovlašće i samovolju koju sprovode predstavnici “svealbanske” većine na vlasti u Bujanovcu.

-Želim da se zna da Albance u Preševskoj dolini diskriminišu njihovi političari na vlasti, koji zloupotrebljavaju patriotsku retoriku za svoje lične interese, objašnjava Behluli.

Dodaje da je pisma već poslao na adrese pojedinih zvaničnika međunarodnih institucija na albanskom, srpskom i engleskom jeziku, te da će sadržaj pisma uskoro biti dostupan i čitaocima Bujanovačkih.

Zamenik predsednika Musliju za vodu u kafiću na trgu duguje 250.000, Komunalac mu i ne dostavlja fakture

Behluli: Enver Ramadani od države uzeo 75.000 evra, a tvrdi da ga Srbija diskriminiše

Dom kulture za struju, komunalije i telefone troši milion mesečno




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *