Za plate zaposlenih u javnim ustanovama građani plaćaju više od 130 miliona

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 1. novembar 2021. Samo za neto plate stalno zaposlenih u pet javnih ustanova u Bujanovcu (Dom kulture, Biblioteka, Vrtić, Sportski centar, Turistička organizacija) Opština izdvaja gotovo 130 miliona dinara na godišnjem nivou, po zvaničnim podacima iz opštinskog budžeta.

Još 13,1 milion dinara godišnje se potroši za usluge po ugovoru, odnosno angažovanje radnika na određeno vreme.

Apsolutni rekorder po novcu koji troši za plate je Predškolska ustanova „Naša radost“ sa 83 miliona dinara bez doprinosa.

Posle vrtića, najveći iznos za plate se izdvaja u Sportskom centru – gotovo 14 miliona, pa u Domu kulture 13,4 miliona, Biblioteci 13,2 miliona i najmanje u Turističkoj 5,7 miliona dinara.

Dom kulture, o čijim rekordnim troškovima za struju i komunalije od 9,5 miliona dinara godišnje su Bujanovačke već pisale, najviše troši i za usluge po ugovoru – 3,4 miliona dinara.

Po utrošku na ovoj poziciji ne zaostaje puno Sportski centar „Mladost“ sa planiranih 3,2 miliona dinara.

Dok za plate stalno zaposlenih troši 5,7 miliona, Turistička organizacija radnike na određeno vreme plaća 2,2 miliona dinara.

Za struju, komunalije i telefone sve ustanove troše daleko manje od Doma kulture (9,5 miliona), pa čak i PU „Naša radost“ koja za ove namene izdvaja oko 7 miliona godišnje i Sportski centar sa 1,4 miliona dinara.

U izveštaju o izvršenju opštinskog budžeta za devet meseci 2021. godine, navodi se da je Dom kulture prekoračio planiranu potrošnju za ovaj period za čitavih milion dinara.

Za utrošak struje u iznosu od 300.000 dinara mesečno predsednik opštine Nagip Arifi će tražiti posebno objašnjenje, najavio je prošle nedelje.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *