Za novogodišnje ukrašavanje trga milion dinara iz budžeta Bujanovca

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 1. novembar 2021. (Foto arhiva)- Za novogodišnju rasvetu u Bujanovcu lokalna vlast predvidela je million dinara iz opštinske kase.

Kako će Bujanovac izgledati pred novogodišnje praznike, za sada je nepoznanica, ali je poznato da lokalna vlast za tu prigodu planira da izdvoji million dinara iz budžeta

– Na poslednjoj sednici Opštinskog veća dat je predlog da se sredstva za tu namenu povećaju na million dinara, s tim što se postupak javne nabavke tek treba sprovesti – rekao je za naš portal Boban Pavlović, načelnik Odeljenja za finansije.

Prethodnih godina za novogodišnje ukrašavanje grada nisu izdvajana velika sredstva ako poredimo sa drugim gradovima u Srbiji.

U centru grada se pored uobičajenih svetiljki, Deda Mraza i ostalih dekorativnih čudesa, mogla videti i zlatna kočija koja je donacija Prištine, pa poreske obaveznike nije koštala ništa.

Podsećanja radi 2018. godine je za tu namenu izdvojeno 400.000 dinara.

Bujanovačke su pokušale da od šefa kabineta predsednika opštine, Sali Salihija saznaju kakva dekoracija očekuje građane pred novogodišnje praznike  i na koje ukrase će biti utrošeno million dinara, ali do objave teksta nismo dobili odgovor.

S druge strane, Arber Pajaziti, šef bujanovačkog odbora Alternative za promene, partije koja je napustila svealbansku vladajuću koaliciju, kaže za Bujanovačke da se ta sredstva u uslovima pandemije i odlaska mladih iz Bujanovca, mogu iskoristiti na drugi način.

– Ako lokalna vlast želi da im grad bude lepši zbog dolaska stranaca za novogodišnje praznike, onda je to ok, ali za ljude koji su odavde to sada uopšte nije potrebno –  kaže  Pajaziti.

 

 

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *