Borba protiv trgovine ljudima u Bujanovcu

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 3. novembar 2021. – Odbor za ljudska prava iz Vranja i Antitrafiking mreža Srbije u saradnji sa bujanovačkim Crvenim krstom pokreću inicijativu za formiranje lokalne mreže za borbu protiv trgovine ljudima

-Cilj je da se u lokalnoj zajednici animiraju kapaciteti za efikasno informisanje stanovništva, za prepoznavanje problema i što veći stepen zaštite žrtava i potencijalnih žrtava svih oblika trgovine ljudima – rekla je za naš portal Suzana Antić Ristić, zastupnik Odbora za ljudska prava.

Sastanku povodom pokretanja inicijative prisustvovali su predstavnici lokalnih udruženja građana, lokalnih medija i lokalne samouprave.

Sastanak je održan u ponedeljak u prostorijama OEBS-a u Bujanovcu.

Trgovina ljudima je teško krivično delo i ozbiljan društveni problem koji ugrožava osnovna ljudska prava- pravo na život, pravo na izbor i pravo na slobodu kretanja.

AT je mreža za borbu protiv trgovine ljudima koja u saradnji sa relevantnim akterima osmišljava i sprovodi aktivnosti u cilju sprečavanja, smanjivanja i rešavanja problema trgovine ljudima na državnom i lokalnom nivou u Srbiji.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *