Dr Kon i dalje traži zatvaranje na 10 dana

Bujanovac, 4. novembar 2021. (Foto printskrin)– Ozbiljan pad broja novozaraženih će biti vidljiv jedino ako se usvoji važenje kovid propusnica 24 sata, kao i zatvaranje na deset dana, kaže epidemilog i član Kriznnog štaba dr Predrag Kon.

On je za RTS naveo da medicinski deo Kriznog štaba insistira da odluka o produženju raspusta, oko koje su saglasni, bude doneta istovremeno sa restrikcijom sa ciljem smanjenja kontakata i izvan škola. O tome će se raspravljati danas na sednici Kriznog štaba.

Utvrdili smo da se virus prvenstveno uliva u škole, vraća se nazad, ali je neophodno onda smanjiti frekvenciju kontakata i izvan škole. Od početka smo tražili deset dana zatvaranja u smislu skraćenja radnog vremena i da rade objekti samo za hranu, lekove i gorivo i to da ide paralelno sa raspustom, rekao je Kon.

Ukazuje da je sada već uhodano važenje kovid propusnica od 22 sata i da je razmišnjanje da se pređe na 24 sata potpuno logično

-To je ono što ja očekujem da će danas ozbiljno da se raspravlja, jer mi ne možemo da očekujemo ozbiljne rezultate ako ne zatvorimo i jednu i drugu stranu, poručuje Kon

Ističe da bi produženje raspusta trebalo da ide sa zatvaranjem na deset dana i da ne zna da li će to biti usvojeno, ali i to da ako se produži raspust, a ne bude uvedeno ograničeno radno vreme, to će dovesti do brojnih putovanja.

Za raspust, kaže Kon da je potpuno uveren I da nema nkikakve dileme da će odluka o tome biti doneta

– Što se tiče odluke o kovid propusnicama od 24 sata i eventualnog skraćenja radnog vremena deset dana- u Medicinskom delu Kriznog štaba postoji jedinstvo, čak i šire od toga, iz Ministarstva zdravlja postoji saglasnost, videćemo na sednici kako će se prodiskutovati, rekao je Kon.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *