Velika policijska vežba na Bujanovačkom jezeru u petak

Bujanovac, 4. novembar 2021. (Foto arhiva: ilustracija)- Na Bujanovačkom jezeru u petak Ministarstvo unutrašnjih poslova organizuje operativno-taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji „SISTEM 2021“ u vezi sa vanrednim događajima i situacijama.

Bujanovac i Bujanovačko jezero biće samo jedna od 50 lokacija u Srbiji na kojima će se odvijati vežba sa 8.000 učesnika.

„Vežba SISTEM 2021, u kojoj će učestvovati oko 8.000 ljudi, prikazaće trenutni stepen pripremljenosti i sinergiju svih subjekata i činilaca u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko – tehnološke nesreće, koja dosad nije izvođena u ovom formatu“ – saopštio je MUP Srbije.

Vežba, kako se navodi, uključuje angažovanje svih subjekata i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama u Republici Srbiji, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou.

Učesnici vežbe su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, subjekata i snaga jedinica lokalnih samouprava, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa, subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje.

Vežba počinje u 10 časova, a osim u Bujanovcu se na teritoriji okruga organizuje i na području Vranja (sela Beli Breg, Milivojce, Soderce i Čestelin).

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *