Bujanovčanke na kongresu zdravstvenih radnika

Piše: D. Stošić

Bujanovac, 5. novembar 2021. – Na Zlatiboru je proteklog vikenda održan Nacionalni kongres zdravstvenih radnika, a na skupu pod nazivom “Iskustvo kao istina” učestvovali su i zaposleni u bujanovačkom Domu zdravlja.

Tokom kongresa održani su edukativni seminari, diskusije i okrugli stolovi, a značajan deo programa bio je posvećen razmeni iskustava zdravstvenih radnika iz različitih gradova i pronalaženje rešenja u prevazilaženju problema sa kojima se susreću u radu.

– Novo znanje, usavršavanje metoda i tehnika lečenja ima za cilj da se pružanje zdravstvene zaštite našim građanima podigne na najviši mogući nivo. Sticanjem novih znanja potvrđujemo da smo u službi pacijenata, a različita iskustva kolega nam mogu pomoći da unapredimo i poboljšamo kvalitet pružanja zdravstvene usluge – rekla je Bujanovačkim Milena Nikolić, glavna sestra Službe kućnog lečenja.

O svom iskustvu sa terena i znanju ona je govorila na temu „Lečenje onkoloških pacijenata u kućnim uslovima“, dok je Svetlana Ristić  govorila o „Lečenju bolesnika sa šečernom bolešću  u kućnim uslovima“, a Dijana Ivanović ispred sekcije pedijatrije na temu „Dijabetes kod školske i predškolske dece“.

Na ovogodišnjem kongresu učestvovali su još i zdravstveni radnici iz službe hitne pomoći Aleksandra Stanković i Faton Salihi, glavna sestra DZ Marija Dimitrijević i opšte prakse Mira Đorđević.

Kongres zdravstvenih radnika održava se dva puta godišnje, maja i oktobra pod pokroviteljstvom Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije.

Ovogodišnji domaćin kongresa bilo je Udruženje medicinskih sestara Despotovac.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *