Kamberi: Amerika da utiče na Srbiju da prizna Kosovo

Bujanovac, 8. novembar 2021. Narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi kaže da samo Sjedinjene Američke Države mogu da izvrše pritisak na Srbiju sa krajnjim ciljem postizanja konačnog sporazuma o „uzajamnom priznavanju sa Kosovom“.

Kamberi smatra da SAD mogu da okončaju „politiku podizanja tenzija, ne samo na Kosovu, već i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, koju sprovodi Srbija“

-Jedino su SAD sila koja može da natera ili ubedi Srbiju da prestane sa politikom provociranja tenzija, sa ciljem Beograda da stvara „Srpski svet“. Ovako nešto bi omogućilo napredak u dijalogu Kosova i Srbije i postizanje krajnjeg cilja – sporazuma o uzajamnom priznanju – rekao je Kamberi intervjuu za Albanian Daily News objavljen u subotu.

On je, između ostalog, rekao i da se sa najvećim distanciranjem po etničkoj osnovi u Srbiji suočavaju Albanci.

Kako je rekao, narodni poslanici iz redova bošnjačke i albanske zajednice okupljeni u poslaničkoj grupi Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka, nisu uspeli da ubede zvanični Beograd da tretira manjine koje predstavljaju kao jednake građane Srbije.

Posebno je kritikovao Evropsku uniju što, kako je rekao,  nije učinila ništa da natera Srbiju da prestane sa depopulacijom Albanaca sa svoje teritorije putem pasivizacije prebivališta.

Ponovio je da pitanje opština Bujanovac, Preševo i Medveđa, kako je Albanci nazivaju Preševska dolina, treba da bude uvršteno kao tema u briselskom dijalogu, jer je to „jedini način za unapređenje prava Albanaca“




2 thoughts on “Kamberi: Amerika da utiče na Srbiju da prizna Kosovo

  1. Komita

    Ocigledno gosp Kamberi postaje jako nervozan u poslednje vreme. Svojim delovanjem u prethodnom periodu svestan je da gube poverenje biraca i da imaju sve manje poverenja kod naroda a sve zbog losih rezultata rada, pre svega zbog gledanja licnih interesa, iskljucivo proteziranja firni koje su im bliske, iskljucivo partijskog i rodbinskog zaposljavanja i davanja kredita i novca nevladinim organizacijama a na narod se do sledeceg glasanja zaboravilo. Narod je sit praznih prica a gledanja u samo svoj dzep. Sve dodje na naplatu

    Reply
    1. RE Komita

      Lepo receno g-dine Komita, a uz to sto je najgore sve je cista istina kao suza. Al dzabe se mi prepucavamo jer oni imaju cilj, imaju podrsku, znaju sta rade, dok se mi medjusobno znas i sam.
      Necu da se nerviram, nego jedan veliki pozdrav za tebe.

      Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *